lauantai 25. helmikuuta 2017

bitch i'm BACK ..vol 2

Jokohan tämä on-off-suhde blogspotiin päättyisi? ;)


Aloitin blogia tauon jälkeen uudelleen jo alkuvuodesta, kunnes tipahdin täyshiljaisuuteen omien (oletettujen) terveysongelmien takia. Joulu-marraskuussa treenipainot tippuivat yhtäkkiä yli puolella, minkä jälkeen sairastuin loppuvuodesta influenssaan. Samoihin aikoihin minulle tuli todella pahoja rytmihäiriöitä; sydän muljahteli kivuliaasti noin minuutin välein. Tätä kun oli jatkunut vielä toivuttuani, hakeuduin työterveyteen. Sairastuin myös uudelleen (mitä ei ole koskaan tapahtunut) ja sydänoireet jatkuivat. Työterveyslääkäri lähetti minut EKG:hen ja perusverenkuvaan. EKG:ssa ei näkynyt mitään poikkeavaa, mutta verikokeissa kilpirauhasarvot olivat totaalisen pielessä. Arvot viittasivat ääriharvinaiseen sentraaliseen (aivolisäkeperäiseen) vajaatoimintaan, mikä yleensä tarkoittaa hyvänlaatuista kasvainta aivolisäkkeessä. Säikähdin aivan helvetisti, varsinkin kun sain kiireellisen lähetteen OYS:aan jatkotutkimuksiin. Jatkotutkimusaikaa odotellessa sydänoireet loppuivat kokonaan ja aloitin treenaamisen normaalisti, vaikka koko ajan takaraivossa jyskytti mahdollinen loppuelämän muuttava diagnoosi. Kävin uusissa, hyvin tarkoissa ja laajoissa verikokeissa, sekä lopulta eilen endokrinologilla OYS:ssa kuulemassa tuomioni. 


Helpotuksen huojennus oli valtava. Kilpirauhasarvot olivat palautuneet käytännössä normaaliksi ja kaikki muut veriarvoni olivat loistavat, jopa viitearvojen ylärajalla. Lääkäri totesi, että aivolisäke-kilpirauhanen-lisämunuaisakseli (joka käytännössä säätelee elimistön kaikkea hormonitoimintaa) toimii erinomaisesti ja kaikki muukin (sokeriarvot, kolesteroli, maksa-arvot, hemoglobiini ym.) on aivan loistavassa kunnossa. Ilmeisesti kilpirauhasarvojen äkillisessä romahduksessa oli kyse vain poikkeuksellisen pahasta flunssasta, joka oli heikentänyt fyysistä kuntoani hetkellisesti erittäin paljon. Käyn kuitenkin vielä kertaalleen seurantaverikokeissa, jotta varmistutaan kilpirauhasen palautumisesta.

Mites sitten ne treenit?


Ihan loistavasti!

Alkuvuoden terveyssähellysten jälkeen olen saanut nyt puolisentoista kuukautta veivata taas normaalisti ja tulokset ovat älyttömässä nousukiidossa, vaikka itse sanonkin. Kaikissa pääliikkeissä hipuilen vanhoja ennätyksiäni ja on ihan selvää, että tällä tavoin työtä tehden kevään mittaan rikon kunnolla kaikki ennätykseni - se on ainakin tavoite. :) Koko vuoden tavoitteena on tehdä penkissä sarjaa 85 kilolla, vetää maasta 175 kiloa ja kyykätä 145-155 kilolla. Hirveä matka noihin ei ole, mutta sen verran kuitenkin että jokaisen kilon eteen saa tehdä töitä. Tänä vuonna pyrin olemaan dieettaamatta, jotta pystyn keskittymään lihasten kasvattamiseen ja tulostason nostamiseen sata lasissa. Kisat lähenee ja työnteko kovenee, niin se vaan on. ;) Paino nousee hiljalleen, tahti on ollut miellyttävän rauhallinen ja läskiä ei ole kohtuuttomasti kertynyt. Kunto on ihan silmää miellyttävä. Painolukema taitaa olla 72-74 luokkaa, vaa'alla en jaksa kauheasti hypätä.

Treenin ohella on mukava tehdä välillä jotakin ihan muuta - meikäläisen elämäntilanteessa se tarkoittaa rauhallisia kävelylenkkejä läheisessä maastossa. Tänä lauantainakin tuli käytyä kahden tunnin minivaellus syvällä metsän uumenissa. Keli oli aivan täydellinen!Huomenna on edessä viikon viimeinen ja raskain treeni, eli jalkajumppa. Tiedossa on kyykkyä, kuinkas muutenkaan, ja sen kaverina ainakin hackia, prässiä ja takareisijumppaa. Maastaveto on edessä jo keskiviikkona, joten säästelen takareisiä hieman sitä silmällä pitäen.

3 kommenttia:

 1. Hei ihana blogi sulla!

  Tunnistanko oikein että tuo salikuva on Kuntoklubilta?

  fitnesta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis! :) Ja ihan oikein tunnistit, Raahen Kuntoklubi on kyseessä. :) Milloin viimeksi olet käynyt täällä reenailemassa?

   Poista
 2. Voi se on kyllä hyvä sali! Mulla alkaa olla jo aikaa siitä kun oon viimeksi Kuntoklubilla käynyt - asuin Raahessa 2013 - 2015 ajalla parisen vuotta ja silloin kävin aktiivisesti!

  VastaaPoista